"I don't know where I'm going, but I'm on my way"

Biografie

Danielle Boelens (1969) maakt sinds 1989 motorreizen. Toen zij in november 2010 een half jaar op reis ging naar Zuid Amerika, postte zij online haar reisdagboeken die al snel meer dan 100.000 keer werden bezocht. De complimenten van haar volgers inspireerden haar om in 2013 dit motoravontuur te vertalen naar boekpagina’s. Zowel haar debuut Lingerie en motorleer als Route 8 (2014), zijn verhalen geïnspireerd op de reis die zij zelf door Zuid-Amerika ondernam. Door de wijze waarop zij feit weet te vermengen met fictie ontstaan realistische, uit het leven gegrepen reisromans waarin alle facetten van het leven op beeldende wijze worden beschreven.

“Tijdens het schrijven krijg ik de behoefte om mensen te informeren. Over het land en zijn geschiedenis, de cultuur, de omgeving en de gebruiken van de inwoners. Maar als reiziger beleef je zelf ook allerlei spannende avonturen! Mijn opzet werd om boeken te schrijven waarin je bijna per ongeluk veel te weten komt over een land, terwijl je wordt meegetrokken in het persoonlijke verhaal van de hoofdpersoon.”

Lingerie en motorleer is een reisverhaal dat de lezer gedurende 4000 kilometer meeneemt door de natuur, langs cultuur en de geschiedenis van Bolivia, terwijl er op de achtergrond een gepassioneerde romance speelt.

In Route 8 neemt Daniëlle Boelens de lezer verder mee, zowel in het verhaal als door Zuid-Amerika. Losgetrokken van het anker van de dagelijkse routine, in het decor van Peru, Brazilië, Argentinië en Chili, leiden interessante ontmoetingen, plaatsen en avonturen tot verrassende inzichten.

Laatste Sneakpeaks

Sneakpeek Route 8 #6

Iedere kilometer die de bus aflegt, vertaalt zich naar het onherroepelijke einde van mijn reis. Nog een paar weken. En…

21 jun 2014

Lees verder

Sneakpeek Route 8 #5

De zonsondergang zet in en kleurt de horizon feloranje. Het dorre gras op de pampa lijkt in de fik te…

21 jun 2014

Lees verder

Sneakpeek Route 8 #4

Machu Picchu doet iets met je. Machtig. Mysterieus. Ik vind het een van de indrukwekkendste plekken op aarde waar ik…

21 jun 2014

Lees verder

Sneakpeek Route 8 #3

De show wordt geopend door een prachtvrouw die een wervelend optreden geeft met haar partner. Als ze tussen de coulissen…

21 jun 2014

Lees verder
  • 1
  • 2
«
»